Responsive Layout

Steeds vaker wordt de mobiele telefoon gebruikt om een website te bezoeken. Aan de hand van responsive layout  maak je het mogelijk dat een website geschikt is voor alle soorten schermafmetingen. Dit varieert dus van smartphone tot een groot desktop scherm. Dit is natuurlijk niets nieuws, maar ik denk dat het de komende jaren uit zal groeien tot een echte must voor websites.

Grote afbeeldingen op de achtergrond

Een trend die al een langere tijd aanwezig is in de website designs is: de over-sized afbeeldingen op de achtergrond van een website. Wanneer het op de juiste manier geïntegreerd is met de rest van de website zorgt dit voor een echt 'wow”effect. Het creeert een sfeer die voor bepaalde producten en diensten heel goed kan werken. Denk hierbij aan zaken als een weekendje weg of wijngeschenken die je beiden een aangenaam gevoel geven. Een passende achtergrond foto kan dit al direct bij je opwekken. Daarnaast is het een echte eye-catcher omdat het flink opvalt.

Houd de site minimalistisch en focus op het product

Google was een van de eerste websites die de minimalistische homepage bracht. Alleen de belangrijkste functionaliteit van deze site was in het midden van deze site te zien. De garantie voor de toenemende leads is op dit vlak: houd de website overzichtelijk en simpel en focus alleen op de kern van het product.

Terug