Wat is een zorgverzekering?

De kosten van een bezoek aan de tandarts, huisarts of dokter liggen al snel erg hoog en aangezien mensen elk jaar regelmatig een zorginstantie bezoeken, kan dit moeilijk uit eigen zak te betalen zijn. Om deze reden heeft Nederland besloten dat een zorgverzekering voor elke inwoner verplicht is. Een verzekering is een soort overeenkomst tussen jou en de verzekeraar waarin staat wanneer en hoe jij zorg kan krijgen en welke premie hier tegenover staat. Het is namelijk zo dat hoe meer zorg je nodig hebt, des te hoger de premie zal worden. Je maakt immers meer kosten. In ruil voor jouw premie worden jouw zorgkosten volledig of gedeeltelijk gedekt. Door het nemen van een eigen risico kan je de periodieke premie verlagen, maar moet je wel sneller uit eigen zak betalen als je zorgkosten maakt. 

Nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Ben je op zoek naar een nieuwe zorgverzekering? Dan moet je op een aantal dingen letten. Allereerst is het belangrijk dat je goed bedenkt hoeveel zorg je daadwerkelijk nodig hebt. Vaak nemen mensen een te ruim pakket, waardoor ze eigenlijk te veel betalen. Ook het bepalen van je eigen risico is belangrijk. Een maximaal eigen risico betekent wel een lage premie, maar dan moet je wel heel veel zelf betalen als je met zorgkosten te maken krijgt. Sluit daarom geen nieuwe zorgverzekering af met een maximaal eigen risico of je moet het echt kunnen betalen. Daarnaast is het slim om de premie van je zorgverzekering jaarlijks te betalen, omdat verzekeraars dan meestal korting geven. 

Gebruik een zorgverzekering vergelijker

Mensen maken steeds meer gebruik van een zorgverzekering vergelijker. Vooral tijdens de decembermaand, omdat dan vrijwel alle verzekeraars de beste deals en kortingen delen. Een zorgverzekeringen vergelijk, zoals die van het zorgverzekering portaal van Webzorg, kan je helpen snel en makkelijk een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, doordat je alle aanbieders en pakketten op één website kan vinden en eenvoudig je voorkeuren door kan geven. Zo heb je binnen een paar minuten al een geschikte zorgverzekering gevonden. Wij raden je dan ook aan een zorgverzekering vergelijker te gebruiken wanneer je op zoek bent naar een nieuwe verzekering.

Terug