Wat zijn gratis online spelletjes?

Sinds de komst van het internet heeft bijna elke persoon wel eens een online spelletje gespeeld. Maar hoe kan het eigenlijk dat je deze gratis online spelletjes niet hoeft te downloaden? Het antwoord op deze vraag is erg simpel. Deze spelletjes worden met bepaalde software gemaakt waardoor het mogelijk is ze eenvoudig online met een klik te spelen. Zo heb je programma's als Java, HTML en flash. Deze spelletjes worden door verschillende mensen, bedrijven en websites gemaakt en zijn na het uitbrengen voor altijd op het internet te vinden. Als je gratis spelletjes online gaat spelen kan je kiezen uit verschillende soorten spellen. Zo heb je vecht spellen, race spellen en behendigheid spellen. Ook kan je sommige gratis online spelletjes met iemand anders op één toetsenbord spelen. Dan moet de ene speler de pijltoetsen gebruiken en de ander de WASD toetsen. 

Gratis spelletjes online vinden

Op het internet vind je tientallen spelletjes websites om uit te kiezen. Bezoek bijvoorbeeld:

  • Een spelletje uit je favoriete spel categorie spelen? Bezoek Spelletjes-nl.nl voor 15.000+ gratis spelletjes.
  • Spelletjes gratis online spelen op het officiële portaal van Playbelgium voor online spelletjes spelen.

Het kan dan lijken dat er enorm veel spellen zijn, maar vaak bieden de websites dezelfde spelletjes. Mocht je zoeken naar een specifiek spel, dan is het slim om de naam te onthouden. Elk spelletje heeft namelijk zijn eigen naam, maar behoort ook tot een vaste categorie. De categorie kan je dus ook helpen bij het vinden van een bepaald spel.

Populaire gratis online spelletjes categorieën

Mocht je op zoek zijn naar de beste spelletjes, dan raden wij een paar categorieën aan. Zo behoren Bubble Shooters tot de populairste gratis spelletjes die online te vinden zijn. Hierbij moet je vaak binnen een bepaalde tijd alle ballen raken, maar als jij geraakt wordt, verlies je een leven. Ook zijn Tower Defence spelletjes razend populair. Verdedig je thuisbasis met jouw torens en versla de vijanden. Daarnaast heb je Stickman spelletjes. Hierbij moet je als een simpel poppetje verschillende dingen doen. Zo moet je bijvoorbeeld vechten, schieten of racen. Er zijn nog veel meer gratis spelletjes online te vinden, dus leef je uit!

Terug