Wat is een online opleiding?

Om het volgen van een online opleiding mogelijk te maken, zijn steeds meer organisaties een website begonnen die speciaal gemaakt zijn voor het online lesgeven. Een opleiding volgen zonder het internet gaat meestal via fysieke boeken en een docent die dan alle onderwerpen aan je uitlegt. Het volgen van een online opleiding verschilt hier in weinig opzichten van. Je krijgt via de website toegang tot verschillende leermaterialen, zoals boeken, aantekeningen, video's, audiofragmenten en afbeeldingen. Het grootste verschil is vooral dat je nu thuis op de bank zit te leren en niet in een klaslokaal. Eventuele toetsingen en communicatie worden online verricht, dus je hoeft vrijwel niet het huis uit te komen.

De voordelen van een online cursus

Allereerst hoef je niet naar een school of bibliotheek om het onderwerp te leren, maar kan je eenvoudig vanuit je luie stoel via het internet aan de slag gaan. Je kan leren wat je wilt en het tempo bepaal je vaak ook zelf. Daarnaast is een online cursus meestal goedkoper dan een cursus waar je steeds fysiek aanwezig moet zijn. Er hoeft namelijk geen locatie of materiaal afgehuurd te worden. Daarbij is een online cursus ideaal voor als je om welke reden dan ook verplicht bent thuis te blijven, zoals bij een virus uitbraak. 

Hoe vind je een online opleiding?

Als je online gaat zoeken naar een online opleiding krijg je al snel tientallen tot honderden resultaten voorgeschoteld. Het kan dan ook moeilijk zijn om een leuke en passende opleiding te vinden. Je kan jezelf eerst vragen wat voor cursussen op opleidingen je zoekt. Wil je misschien leren programmeren, video bewerken of wil je vooral leren omgaan met Word? Bezoek bijvoorbeeld de thuisstudie vergelijker van Alle opleidingen en cursussen. Op het internet staan vele van zulke websites die thuisstudie aanbieders voor cursussen en opleidingen met elkaar vergelijken, zodat je makkelijker en sneller een keuze kan maken.

Terug