Top 10 populairste wintersport gebieden

Ga je voor de eerste keer op wintersport en wil je graag meer informatie over populaire wintersport gebieden? Of bezoek je juist ieder jaar hetzelfde gebied en wil je eens een andere plek tijdens de wintersport vakantie verkennen? Hieronder zie je een selectie van 10 ski gebieden op populairiteit volgens Snowzone, de start voor je wintersport:

  1. Gerlos (Oostenrijk)
  2. Neukirchen am Grossvenediger (Oostenrijk)
  3. Val d’Isére (Frankrijk)
  4. Selva Gardena (Italië)
  5. Sankt Jakob Defereggental (Oostenrijk)
  6. Bad Gastein (Oostenrijk)
  7. Zermatt (Zwitserland)
  8. Sils (Zwitserland)
  9. Wagrain (Oostenrijk)
  10. Valmorel (Frankrijk)

Zoals je ziet is Oostenrijk een heel populair land als het gaan om wintersport.

De reis heen en terug

Wintersport begint bij de reis naar je bestemming. Voordat je gaat boeken, beslis je hoe je naar de bestemming wil reizen. En hoe je ook weer veilig thuis arriveert natuurlijk. Ga je voor een busreis of wil je er zo snel mogelijk naartoe vliegen? Een busreis en vliegreis hebben beiden hun voordelen. Met een vliegtuig ben je uiteraard sneller op locatie, maar er zit ook een hoger prijskaartje aan verbonden. Een busreis heeft ook zijn charmes, zo kan je onderweg al genieten van de prachtige omgeving.

Type accommodatie

Hierboven heb je gelezen welke wintersport gebieden het populairst zijn, maar voor welke accommodatie kies je? Chalets zijn geliefd om de knusse en huiselijke sfeer. Deze zijn vooral ideaal wanneer je met een grote(re) groep op reis gaat. Als dit niet jouw ding is, kan je ook in een luxe hotel overnachten. De reis en accommodatie kan je apart boeken zodat je jouw wintersport helemaal zelf kan inplannen, maar er zijn ook meer dan genoeg opties voor all inclusive wintersporten. 

Waar boek je jouw wintersport?

Online zijn er talloze reisorganisaties waar je een wintersport kan boeken. Sunweb, D-reizen, Bizztravel en Prijsvrij zijn ontzettend populair. Er zijn natuurlijk nog veel meer sites waar je terecht kan! Houd er wel rekening mee dat de populaire gebieden niet voor niets enorm geliefd zijn. Boek je wintersport dus ruim van te voren. Er zijn ook wel eens leuke last minutes te scoren, maar dat is niet gegarandeerd. 

Terug